19 juni 2012

WOW!

Idag var vi iväg på hoppträning igen och det gick verkligen så himla bra!!
Vårt stora problem har alltid varit balansen mellan hinderna och att ha jämn bjudning och själva rytmen. Detta är ju grundläggande i all hoppning och om det inte funkar så är det ju inte så hållbart. Visserligen har vi ju kommit runt en del banor under åren, men de gånger det gått sämre så är det ofta där det brister. Detta hänger ihop med Mimis psyke. Hon är absolut inte het och svårriden egentligen (har lite svårt för folk som hypar och överdriver om hur svåra deras hästar är) men det kluriga med Mimi är att hela tiden stryka henne medhårs i allt vi gör. När hon börjar "hetsa" upp sig så blir det svårare att kommunicera och få fram vad man vill. Det i kombination med att hon är väldigt ambitiös och alltid vill göra rätt kan ibland bli total pannkaka.

Denna träningen var hon så himla lugn och avslappnad, både mentalt och i kroppen. Och helt plötsligt så funkade allt så himla bra! Avstånden stämmer, hon kan hoppa avslappnat, hålla bättre rytm och galopp och allt flyter på så bra. Jag tror att ni som följt oss länge och sett oss mycket ser skillnad på filmen. Jag hoppas det i alla fall!

Det är så himla roligt att man efter 6 år tillsammans fortfarande får helt nya insikter om sin häst och hela tiden lär sig nya saker och utvecklas. Älskade häst!!








4 kommentarer:

linn sa...

har nog aldrig sett henne så lugn innan :O väldigt trevligt att titta på! Vem tränar du för nu?

Lisa sa...

Snyggt jobbat! Ser jättefint ut! Har samma typ av "problem" med min häst, och har haft henne lika länge som du haft Mimi :-) Men är precis som du säger, fantastiskt kul att man kan lära sig nya saker tillsammans när man ändå varit ett team så pass länge :-) För oss lossnade det när vi bytte tränare :-)

Sofie sa...

Ser super ut, vad kul! :)

hejaerika sa...

Tusen tack fina ni, vad glad jag blir!! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...