2 december 2011

Recept-tips; knäckebröd!

Alltså, detta är verkligen världens godaste knäckebröd. Eftersom jag försöker vara ordentlig och strikt med LCHF så äter jag inte ju bröd. När jag nu tränat ganska hårt och dessutom börjar se lite resultat på kroppen, så känns det ändå "okej" att fuska ibland. Så småningom kommer jag äta mer efter min modifierade version av LCHF. Så länge jag tränar mycket så är det lugnt. Dem dagarna jag tränar mindre blir det mer strikt med kolhydraterna. Jag gör ju detta först och främst för att må bra och ha jämn blodsockernivå hela tiden samt att inte trigga igång sötsug osv. Men som förra veckan sprang jag över 4 mil totalt och då ska man nog inte vara allt för hård med att hålla nere kolhydraterna. Hur som helst; detta knäckebröd är inte helt enligt LCHF eftersom det innehåller dinkelmjöl, men detta äter jag ibland när jag är riktigt sugen på bröd. Jag brukar ha räkost eller ett skivat kokt ägg som pålägg. Supergott!
(Dessutom är det perfekt att ha med sig på hästtävlingar!)

Recept:


2 dl dinkelmjöl
1 dl solrosfrö
1 dl sesamfrö, skalade
0,5 dl linfrö
3 tsk flingsalt


Blanda ihop allt till en deg. Tillsätt 0,5 dl raps- eller olivolja och 2 dl kokande vatten.
Bred ut på bakplåtspapper. Grädda 1 h i 150 grader.
Stäng av ugnen och öppna luckan. Låt stå på eftervärme över natten med stängd lucka.
Gör gärna spår i degen för att lättare kunna bryta av bitarna senare.

6 kommentarer:

lina sa...

lämna gärna spår i degen, haha lät lagom skoj! Ska absolut testa detta, ser gott ut! Jag ska testa baka lchf bröd inom kort, måste bara ha tag på mandelmjöl, (börjar dock tvivla på om det ens finns). miss u, kram

Erika sa...

HAHA, den meningen kanske borde omformuleras! Men du, jag hittade mandelmjöl på storköpet. Ligger där vid bakhyllan under alla linfrö och solrosfrö. Fanns massa kvar i tisdags så spring dit och köp! :D

Erik sa...

Jag kan intyga att detta är väldigt gott, för att va fågelmat iaf.. ;)

ronjis sa...

är det någon skillnad mellan vanligt salt och flingsalt? puss på dig

Erika sa...

Haha just det Erik, fågelmat är bra grejer. Smakar nästan som chips!
Ronja; flingsalt är ju sånna stora saltbitar, blir mycket godare tycker jag, men det funkar med vanligt salt också :)

Amanda sa...

Tack för receptet, det ska jag prova :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...